Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Το "Πολύτροπος" στηρίζει την Αυτόνομη λαϊκή αγορά στα Πεζά, αυτή την Παρασκευή

Το "Πολύτροπος: ένα project για τη ξεχασμένη γνώση της αυτάρκειας" στηρίζει την Αυτόνομη Λαϊκή που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 28 Ιουλίου στα Πεζά, στην πλατεία του χωριού. Πρόκειτια για μία πρωτοβουλία που εδώ και λίγο παραπάνω από ένα χρόνο έχει ξεκινήσει στο Ηράκλειο, φέρνει σε επαφή δημιουργούς, παραγωγούς αλλά και απλούς ανθρώπους και προωθεί ένα άλλο μοντέλο οικονομίας βασισμένο στις ανταλλακτικές σχέσεις, στο νόμισμα faircoin καθώς και στο ντόπιο ανταλλακτικό νόμισμα "κουκί" και που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί έξω από τα όρια της πόλης του Ηρακλείου.Αντιγράφουμε το κάλεσμα για την αυριανή διοργάνωση:

Η καλοκαιρινή περίοδος ενδείκνυται για εξορμήσεις στην ύπαιθρο και ο Ο.Σ.Η, θέλοντας να παραμείνει ενεργός, προσπαθεί να μεταφέρει τις ιδέες και τα προτάγματά του και σε κόσμο που βρίσκεται και δραστηριοποιείται περιφερειακά του Ηρακλείου. Επιπλέον θεωρούμε ότι η ύπαιθρος και τα χωριά της λειτουργούν, κατά βάση, με ρυθμούς και δομές που προσομοιάζουν περισσότερο στην έννοια της ‘κοινότητας’ και τις αξίες της αλληλεγγύης, της τοπικότητας και της αυτάρκειας, όπως συλλογικά επιδιώκουμε και προβάλουμε.
Ακόμη, αναζητούμε να συνομιλήσουμε και να συνδεθούμε με παραγωγούς, οι οποίοι με σεβασμό στη φύση και οικολογική συνείδηση καλλιεργούν τα προϊόντα τους με φυσικό και παραδοσιακό τρόπο. Θέλουμε να προβάλλουμε, να ενδυναμώσουμε και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο αυτές τις φυσικές διαδικασίες παραγωγής, αντιδιαστέλλοντάς τις με την υπάρχουσα ακραία καταναλωτική και εμπορικά ανταγωνιστική πραγματικότητα που προωθείται μέσω του κυρίαρχου μοντέλου ανάπτυξης.
Ο δρόμος για να πετύχουμε σε όλα αυτά είναι η δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ μας, εντός ενός συνεκτικού αξιακού πλαισίου που αποδεχόμαστε και προωθούμε. Από την πλευρά του Ο.Σ.Η, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε το οργανωτικό μοντέλο δικτύωσης που εφαρμόζουμε και τις δράσεις που έχουμε υλοποιήσει στα δύο -περίπου- χρόνια λειτουργίας μας, αναμένοντας την ανατροφοδότηση και την ανταλλαγή απόψεων με όσους ενδιαφέρονται να μας γνωρίσουν από κοντά και να συμμετάσχουν.

Σας περιμένουμε στα Πεζά (πλατεία), την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 6 μ.μ, για να:
- Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
- Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
- Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
- Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Παρουσίαση και την Ανοικτή Συζήτηση που θα γίνει.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς
6 μ.μ. - 10 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
8 μ.μ. Παρουσίαση του Ο.Σ.Η. και συζήτηση
10 μ.μ. Μουσική Παρέα

-> Προσκαλούμε όλους σας να φέρετε κάποιο φαγητό ή ποτό στη συλλογική κουζίνα που θα οργανωθεί, ώστε να το προσφέρουμε στον κόσμο με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά για την ενίσχυση του Ο.Σ.Η.
-> Στο χώρο θα υπάρχει χαριστικό παζάρι με μεταχειρισμένα ρούχα, στο οποίο επίσης μπορούμε όλοι να προσφέρουμε όσα δε χρειαζόμαστε πλέον.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. http://heraklion.cooperativas.gr/
Επικοινωνήστε μαζί μας heraklion@cooperativas.gr


Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου